fredag 31 december 2010

Justerade reg-vikter för 2011

Nu finns de nya justerade regvikterna för 2011 på Sportfiskarnas hemsida. Där bla Sandskädda sänks till 450 gr.

Läs mer på Storfiskbloggen.

Gott nytt år!  


/Marran

torsdag 30 december 2010

Gädda över 12 kg

Jag saknar en Gädda över 12 kg(reg) saknar även en Gädda över 10 kg :) så det får bli lite satsning på det nu framöver känns det som. Mörtbaljan i källaren är nu välfylld med rejäla mörtar. Så fort jag kommer loss så får det bli ismete på någon sjö som producerar grov Gädda. Anten,Mjörn, Sävelången eller Aspen ligger närmast till hands.

Isarna verkar nu ha lagt sig ordentligt även i kustbandet,och det dras bla fin Sill och Vittling i Björköfjorden. Även Ljungskile och Gullmarn levererar. I Gullmarn lockar ju även andra arter.

 Patrik fick bla Paddtorsk häromdagen.

/Marran

tisdag 28 december 2010

Gäddsatsing blev Sikfiske

Hade tänkt att köra ismete efter grov Gädda i dag, men - 18 grader på morgonen gjorde att jag avstod. Även med T-röd i hålen så fryser hålen igen för fort för att det ska vara kul. Tog i stället en kort tur till Lundbyhamnen på förmiddagen och där blev det  14 st Sikar, inga stora men fina matfiskar i 2 hg-klassen. Fick även en liten Lerstubb. Ca 15 gubbar där idag och några fick hyffsat med Sik medans andra kammade noll.

                                                                          Sik                    

Mörtstugan I Aspen har börjat levera mört, och dom får tillsvidare bo i min fina "mörtbalja" i källaren,  med syrepump och regelbunden matning så mår dom prima.
                                                                            
                                                                          Mört
/Marran                                                                             
                                                          

onsdag 22 december 2010

Grymt kul fiske!

Kom ner till  Lundbyhamnen vid halvelva-snåret i dag och började fiska efter Sik. Hade knappt blött kroken innan Jag såg Multe-Patrik komma lommande över isen. Han pekade ut en plats där det skulle finnas gott om Abborre och där hade vi ett strålande Abborrfiske där det högg i ett. Patrik fick en grann pjäs på 710 gr medans min största vägde 470 gr. En gubbe en bit bort fick på något tungt som visade sig vara en torsk på ca 1,5 kg, vi hjälpte honom med att borra upp ett nytt hål och lirka upp torsken på isen. Häftig bifångst så långt upp i Älven!

Nu var det ju nytt pers på Sik som var målet för dagen så vi förflyttade oss en bit där det borde vara bra chans på sik. Patrik började hiva sik på löpande band, efter ett tag kunde även jag lyfta upp ett nytt pers på 243 gr. Patrik kontrade med en en Sik på 601 gr följt av en på 460 gr. Det var Patriks dag i dag men jag är mer än nöjd med ett nytt personbästa på sik.
                                                                      Sik 243 gr

Kvällens middag bestod av smörstekt Sik med tillbehör, och Frugan intygar att det var riktigt gott!

Blev nog ca 25 Abborrar och ett gäng Sikar för min del i dag. En riktigt trevlig dag på isen så här i juletider.

Det blir en sväng till i morgon förmiddag.....   /Marran
                                                                    
                                                                   

tisdag 21 december 2010

Fiske i morgon

I dag fick jag i en mörtstuga i sjön, som förhoppningsvis ska generera mört för framtida ismeten.  I morgon blir det en sväng till Lundbyhamnen för att försöka bättra på Sik-personbästat. Nu börjar ju isfisket på Gullmarn komma i gång ochså, och det lär bli någon tur dit upp i mellandagarna. Har bla rapporterats om stor Sill och grann Vitling. Kan finnas chans på reg vitling där. Sedan är det ju även reg på Paddtorsk som är av intresse.


/Marran

måndag 13 december 2010

Art nummer 72!

Det blev en kort  tur på isen i Gbg hamn efter Sik i dag. Det var tydligen någon som fått över 30 st Sikar där i går men jag fick inte en enda. Fiskade dock bara 1,5 timme. Hade en del microskopiska napp och till slut lyckades jag kroka en liten firre som visade sig vara en Lerstubb. Hade ej arten innan och fisketuren blev plötsligt riktigt lyckad!


/Marran

lördag 11 december 2010

Dags att börja fiska!

Nu har det blivit dags att sätta i gång med fisket igen. Som vanligt så är perioden när isen varken bär eller brister lite av en  andhämtningspaus.  På måndag blir det troligtvis is-fiske i Göteborgs hamn efter i första hand Sik, där personbästat behöver höjjas. Rapporter om mycket småsik där, http://artjakten.blogspot.com/ bäddar  för att fylla upp agn-tanken i källaren för framtida fisken efter Gös,Gädda och lake. Sik borde funka minst lika bra som mört.


/Marran