fredag 25 februari 2011

Händelselöst fiske

Var ute en kort tur i dag för att försöka fresta någon stor Gädda, helt dött förutom en gädda som tog när jag släppte ner mörten. Spöt höll på att flyga ner i hålet och det hela slutade med ett linbrott. I brist på napp fick man leka med lite annat.

                                                                         Flygplan


Isen var 50 cm tjock, ren tjärnis, lär  ligga bra länge till.


                                                                    Lek med is

/Marran                                                                        

tisdag 22 februari 2011

En fin dag på Mjörn

Kom ut till  fiskeplatsen kl 07.00 i morse, minus 8 grader och svag vind. I närheten av mitt spot gick en maffig råk rätt över sjön. Satte några spön utmed råken ochså då den kanske kunde locka till sig fisk. Skuggan under råken borde vara ett perfekt gömställe för pelagiska gäddor.

                                                                                råk

Det  började med en gädda på ca 4,5 kg följt av en på  4,2 kg. Det skulle visa sig att det nappade bäst längst råken, så jag flyttade dit några spön till, i ett av de hålen fick jag tre gäddor. Fiskade 4 meter under isen, bottendjupet var mellan 12 och 25 meter. Det brakade bra i råken under dagen men det verkade inte störa gäddorna.
                                                                    Naturkrafter

Kl 16.30 avbröt jag fisket och kunde räkna in toltalt 9 landade gäddor, inga stora i dag heller utan dom låg i viktspannet 2 till 5 kg. Var väldigt nöjd med krokningsprocenten i dag då jag endast missade en gädda.
En mycket trevlig och fin dag på isen, allla gäddor fick snabbt friheten åter, därav dåligt med kort på dem.
Fram på eftermiddagen var det dock såpass varmt på isen pga  solvärmen så då fick jag till ett kort på en gädda. Tänkte även fota den när jag returnerade den men den stack i väg så fort så det blev bara ett "plask" på bilden.

                                                                      4,1 kg

Plask  


                                                                                                                                          
/Marran                                                                             

                                                                   
                                                                             

måndag 21 februari 2011

Mjörn igen

I morgon blir det ännu en satsning efter Mjörns storgäddor. Tänker fiska på ett ställe som ligger mitt ute i centrala Mjörn. Kan även bli gös som bonusfisk därute. En grundrygg som sluttar brant ut åt de fria vidderna. Det brukar alltid vara gott om om norsabborre (gäddgodis) på denna plats. Det är fortfarande minst en månad kvar innan gäddorna lämnar jaktmarkerna för leken på grundare vatten.

Målet är fortfarande en gädda över 12 kg....

Rapport kommer/Marran

torsdag 17 februari 2011

Oväntat besök

Var och kollade mörtstugan i dag och kunde konstatera att förutom 25 st stora fina Mörtar hade även en Lake på 1,8 kg hittat in. Inte så ovanligt i sig, men den första för min del i mörtstuga. Laken hade tryckt i sig 2 st mörtar i 1,5 hg-klassen .Snacka om glupsk!
                                                                        Lake



/Marran                                                              

måndag 14 februari 2011

Fisket i dag

Kom ut som planerat och spöna var satta innan kl 08.00.  Det blåste en kall ostvind över Mjörns vidder och hålen frös igen i  snabb takt. En massa isösande mao. Missade först två fiskar men det kändes inte som några as direkt. Fick sedan en pelagisk snipa på 1,6 kg följt av en på 2,2 kg som tog nere vid bottnen på 12 meter.  Hade sedan ett par fäll till och en gädda på 1,9 kg kom upp.

                                                                        Mjörn

Ingen storlek på fiskarna i dag  , kanske var jag på fel ställe, kanske var de stora inte på hugget , vem vet..  Isen var riktigt bra, och lat som jag är tog jag bilen ända ut till fiskeplatsen :)

                                   

/Marran
                                                                           
            

söndag 13 februari 2011

Mjörn i morgon

I morgon blir det en seriös satsning på Mjörn, dagen har ägnats åt planering för morgondagens fiske med bla intrimmning av ismeteprylarna och inläggning av gps-positioner mm. Planen är att fiska över ett grundområde där det det är mellan 11 och 13 meter djupt med stora djup runt om. kommer köra både pelagiskt och mer bottennära + pelagiskt utanför grundet. Borde finnas fin chans på både grov Gädda och även Gös på platsen.

Rapport i morgon kväll.

/Marran

onsdag 2 februari 2011

Några gäddor i dag

Stack iväg på en ismetetur i dag, siktet var som vanligt inställt på gädda över 12 kg.. Men det blev bara 4 st småttingar mellan 2,2 och 3,2 kg + två st missade. Groteskt mycket vatten på isen, men isen var i bra kondition, ca 50 cm tjock.

Bara att köra vidare...

/Marran