onsdag 27 juli 2011

Vrakfiske i dag

Sket i art och regfiske i dag och körde ett pass på vraken utanför Måseskär i stället.  Inga stora fiskar men bra  med sej,bleka och makrill. Största fisken för dagen blev en bleka på 3 kg. Gött att ha fiskat av sig lite efter 10 dagars fiskeuppehåll. Dessutom behövde frysen fyllas på.

                                                                             Sex kilosejar 

                                                                   


Matfisk





/Marran                                                                                

tisdag 26 juli 2011

Fiske på gång

Har legat lågt med fisket den senaste veckan, familjen och huset har gått före. Nu är altanen klar och vi har bla avverkat en tripp till Nordsjömuseet i Danmark. Riktigt kul där, både för barn och vuxna. Extra coolt var det två stora klumpfiskarna som dom hade. Var även häftigt att se när dom matade piggvararna med halva sillar, bra kraft i betten när 5- kg vararna slök sillarna.






Nu blir det en välbehövlig fisketur i morgon, har inte bestämt ännu vart det bär av. Antingen multefiske eller en tur till Måseskärsvattnen lutar det åt.


/Marran                                                                            

tisdag 12 juli 2011

Måseskärsfiske

Var ute på en fisketur tillsammans med svågern i går. Vi fiskade runt Måseskär. Massor av makrill, ännu mer fjärsing, lite jobbigt med avkrokningen när man har fulla häcklor med grann fjärsing. Min svåger som är extremt rädd för fjärsing var naturligtvis väldigt nära att sticka sig. Körde vidare med pillemete lite längre ut, efter några timmar kunde vi sumera in torsk,bleka sej,långa, knot, och glysa.

Körde sedan innåt för att testa lite piggvarsfiske. Fick ingen piggvar, bara en massa näbbgäddor som envisades med att norpa agnen. Vi fick även några skapliga sandskäddor och någon vitling här.

Inga sensationer storleksmässigt under dagen men en trevlig fisketur var det.


/Marran