fredag 28 oktober 2011

Fiskesugen

Har varit dåligt med fiske den senaste tiden, tidsbrist är den största anledningen. En sväng på Sävelången blev det förra veckan. Testade några timmar efter siklöja, mycket fisk på lodet, men det verkar otroligt svårt att få dem att nappa, lyckades felkroka  ett par st i buken på en minihäckla, det var allt. Körde sedan lite gäddtrolling utan resultat.

Nästa vecka är jag ledig och hoppas på att komma ut på lite fiske, sillfiske i Gbg skärgård, Öresund, Gråhajsatsning  eller gäddfiske ligger närmast till hands, vi får se vad det blir.


/Marran

fredag 14 oktober 2011

Rapport

Så var dagens fiske i Öresund avklarat. Otroligt gott väder med svag vind och sol. Körde mete med borstmask hela dagen. Det nappade mest hela tiden men det var mycket smått. Rödspättor fick jag inte många men desto fler Skrubbor. Dagens överaskning blev en Bergylta på halvkilot, min första i Öresund. Arter i dag: Sandskädda,Skrubba,Rödspätta,Torsk,Fjärsing, Knot,Bergylta och Vitling.

Kustbevakningen var på hugget i dag och bordade många båtar för att kolla nykterhet mm.

Gylta



/Marran                                                                              

torsdag 13 oktober 2011

Skrubbafiske med Lucas idag

Kom i väg på en liten fisketur efter skrubba i dag. Sonen Lucas var med och lyckades landa sina första skrubbor. Det nappade bra och vi fick ca 20 st, inga monster men fin medelvikt på ca 4 hg.



I morgon blir det en sväng till Öresund, vi får se vad det ger.



/Marran