onsdag 27 november 2013

Inte ett napp

Har ej känt någon fisk alls. Snubbarna på Klippan längre bort har fått två laxar i 3- kg klassen.

Fiskar

Då var jag i gång med fisket från en klippa vid Vättern strand. Vi får se om det nappar.

tisdag 26 november 2013

Landfiske Vättern

Kör en heldag i morgon efter  lax från Vätterns strand.(Granvik) Har aldrig testat detta fiske förr så förhoppningarna om landad fisk ligger närmast noll. Bra att komma ut och reka lite platser mm dock. Finns ju chans på röding där också vilket hade varit en ny art. Röding och öring är ju fredade nu, men skulle jag få en röding som bifångst så räknar jag in den som ny art. (efter snabb retur såklart)

Tänkte köra med ett spö upptacklat för mete med  nors som agn, medans tacklet jobbar så kör jag spinnfiske med diverse skeddrag eller tubflugor efter ett bombardaflöte på ett annat spö.

Rapporter i morgon kommer !(om det finns mobiltäckning där vill säga).

/Marran

måndag 18 november 2013

Bebisgäddor

Det kommer upp små bebisgäddor i 1- 2 kg klassen hela tiden. Abborren verkar ha  intagit  vinterläge.

Senhöstfiske



Kör lite jiggfiske efter stor abborre i dag. Abborren lyser dock med sin frånvaro. Smågäddorna är desto mer på hugget och det har kommit upp ett gäng.

torsdag 7 november 2013

Skaplig abborre

Var ute och jiggade efter abborre i dag, det var allmänt trögt, men fram på eftermiddagen kom en huggperiod. Största abborren vägde 1270 gr. Fick även två st gäddor som bifångst. Det var ett bra tag sedan jag fiskade sist så det var gött att komma ut och svinga spöt lite grann.

                                                                          


/Marran