lördag 24 januari 2015

Inställt fiske

Hade tänkt att dra ut på lakefiske med båten i kväll men vädret sätter stopp. Inte kul att dra båten på trailern i det här snövädret. Och att sedan få upp båten från sjön, och upp på uppfarten här hemma sedan...nä. Skit ochså, det var nog sista chansen på laken för den här lekperioden.




/Marran

onsdag 21 januari 2015

Lake

Åtta lakar har det blivit, inga stora dock, största runt två kilo. Två kilolakar får följa med hem som matfisk.

Fiske pågår

Testar lite efter siklöja nu.

tisdag 20 januari 2015

Artsatsning!

I morgon blir det äntligen lite fiske. Vädret den senaste tiden har ju varit kasst. Ingen is och blåsigt som sjutton. Nu är det läge för laken i Sävelången, då jag vet var de håller till så här års så är det dags att köra ett par pass den närmaste tiden. Kanske kan man få en 5 kg+..

Har även en seriös plan för att försöka få siklöja. Har försökt lite halvhjärtat innan men min teori den här gången är grym. Siklöjan är hungrig efter leken i november, det är en kallvattensfisk som främst lever på plankton, men ska även ta puppor och fjädermyggslarver enligt litteraturen. Tror även att den är en nattjägare, och det har jag aldrig testat innan.

I morgon ska jag testa med ett par sammankopplade minihäcklor där jag betar krokarna med små lövmaskar som jag grävt i komposten i dag. Tanken är att leta upp stim på ekolodet och sänka ner tacklet utan att röra det. Förr har jag ryck rätt frenetiskt i tacklet men jag tror att det är bättre att hålla helt still då siklöjan verkar vara väldigt lättskrämd för rörelser.

(Art-Patrik bör inte läsa nedanstånde med risk för abstinensbesvär.....)

Kan tänkta mig att det  kan nappa på några norsar ochså på den här metoden. (högts troligt)

Jag har varit ute i dag och vräkt salt vid båtrampen för att säkra isättning och upptagning av båten.

Rapporter kommer........


/Marran