onsdag 19 augusti 2015

Haj

Mycket pigghaj här nu, ska byta ställe.

Nytt pers igen!

Det blev ett nytt pers på Skäggtorsk ochså. 210 gr vägde den största av ett tiotal fångade. Fick  även några blågyltor och glysor.

Västbank levererar

Då var torskfilé behovet uppnått för det närmaste halvåret. Grymt bra med torsk i 3-7 kg klassen här ute.

Nytt pers!

Ligger på Valkokaren och fiskar bleka, Sanslöst mycket bleka på plats . Fick just  ett nytt pers på 3280 gr. Får se om det går att lura upp en 4 kg+ fisk .

Nappar på

Ligger en bit utanför Måseskär och slöfiskar med häckla i väntan på vinden ska avta mer. Inga kioskvältare till fiskar ännu, Mycket Makrill, fjärsing och småblekor. Övriga arter som kommit upp är näbbgädda, sej och torsk.

tisdag 18 augusti 2015

Måseskär i morgon

Har varit i valet och kvalet vad jag ska satsa på för fiske den närmaste tiden. Alternativet var att åka ner till Skåne/Blekinge för att  nöta upp en sandkrypare eller grönling mm Eller åka ut i vattnen väst Måseskär. Det blir Måseskär, nya arter i all ära men det är bra mycket roligare  att fiska på vraken och pillemeta runt Fläskberget/37: mm. Den Ostliga vinden ska lägga sig runt kl 12.00 i morgon, så jag satsar på att vara uppe vid den tiden. Ev blir det fiske natten igenom, med chans på kummel.

Annars så lockar Brunsnultra (ny art) Reg på skäggtorsk, Reg Glyskolja  Reg på Bleka och  en välfylld kylbox med Torskfile.  Borde kunna gå att få Bergskädda också, om man metar med små krokar runt Fläskberget. Hoppas inte Pigghajen förstör fisket bara, brukar vara extremt mycket haj där vid den här tiden på året.

Hmm,.. Vi får se vad det ger. Rapporter i morgon!


/Marran

onsdag 12 augusti 2015

Sugen på lite artfiske.

Har legat lågt med fisket en längre tid nu. lusten har inte riktig infunnit sig och jag har haft mycket annat att fixa med. Nu är jag dock lite sugen på att köra lite satsningar på nya arter. Saknar tex Sandkrypare, Groplöja, Harr, Röding, Bergsimpa, Grönling, Gräskarp och Kanadaröding på insjösidan. Skulle ev gå att bocka av någon av dessa nu under hösten.

Ev kan ju en Mal råka smälla på också som bifångst under annat fiske....

Övriga arter på sötvattenssidan som jag saknar är Faren och Vimma, men dessa får det bli satsning på under våren. Siklöja verkar dock vara omöjlig, har gjord en hel del resultatlösa försök.

Sedan ligger det nära till hands med en djupvattenstur på havet också. Saknar tex Blåkexa, Blåkäft, Blålånga, Kolmule och Vitrocka från svenska vatten. Borde gå att få någon av dessa ute på 10-gradaren' med omnejd.


Har även funderat lite på Hornsimpa, har via en bekant positioner på arten i Östersjön.

Får se om jag kommer till skott, men motivationen ökar dag för dag!

Skitfiske! /Marran