onsdag 29 juni 2016

Artsatsningen i går

Körde en artsatsning igår. Tanken var att bocka av Sandkrypare och Grönling. Hade kollat upp ett ställe som borde vara hett enligt elfiskeregistret. Det började med massor av Elritsor, fick nog ca 50 st, men jag nötte på då jag sett att Elritsor och sandkrypare ofta finns på samma ställe.

Provade runt lite och helt oväntat sög det på en liten öring på 200 gr på minikroken. Provade ett lite djupare parti med ren sandbotten (ca 0,7m) och då började det nappa mört, fick ett tiotal. Nötte vidare och då satt det äntligen en sandkrypare  (art nr 88), fick sedan ytterligare ett par Sandkrypare på samma plats.

Så var det dags för Grönling, testade flera olika platser, olika agn mm men såg inte en skymt av någon. Det enda som kom upp var Elritsor. Helt plötsligt small det på en ål på halvkilot.

En fin fight med 0,10 lina och stl 18 krok!

Hade egentligen tänkt köra vidare efter övernattningen i tält efter andra arter, men min rygg sa i från
(inte kul att bli liggande mitt ute i ingenstans med ryggskott) Så jag bröt upp och åkte hem. Helnöjd med en ny art avklarad.

Extremt mycket vildsvin som huserade i närheten av tältet och väldigt många morgonpigga  fåglar gjorde att min sömn blev minimal. Får inte glömma hörselproppar nästa gång.

Nu känns ryggen bättre och eftersom ett veckokort i en viss sjö är inhandlat bär det troligtsvis ut på en tur efter flera nya arter i morgon :)


/Marran

tisdag 28 juni 2016