torsdag 29 september 2011

Öresundsfiske med art nr 76


Tog ledigt från jobbet i går och drog ner till Helsingborg för en heldags fiske i Sundet.  Inga direkta satsningar var inplanerade utan jag behövde helt enkelt komma ut på lite roligt fiske. Bra väder och lagom ström i vattnet bådade gott. Började med lite sillfiske vid M4, här stod det kopiösa mängder grann sill, med inblandning av mindre sill, dessutom riktigt mycket makrill och en hel del torsk i två-kg klassen som bifångst. Drog snart vidare och metade efter plattfisk, där en stor rödpätta lockade lite extra. Små sandskäddor fanns det miljoner av men efter ett tag hittade jag ett område som gav en del  spätta och även en del skrubbor. Största spättan  vägde 850 gr.  Fick även ett gäng knotar på platsen.
En av ca 15 spättor


Stack vidare och gjorde ett försök efter var. Har haft grymt motflyt med att få en Slätvar vilket skulle vara en ny art för min del.  I går klev det dock  på en liten slätvar ganska direkt.Gött art nummer 76 i Sverige avklarad!
Äntligen!

Körde vidare efter Var och hoppades på en regfisk vilket inte verkar vara alldeles enkelt i år.  Fick dock ytterligare en liten slätvar och dessutom två st piggvarar.

Piggvar
Kul fiske helt klart, blev även några knotar och makrillar (och sandskäddor så klart) på platsen. Nöjd med dagens fiske så avslutade jag med att fiska sill igen. Ville ha lite sill med mig hem till frysen. Otroligt vad sill det finns i sundet!  Ekolodet visade kompakt med sill från ytan till bottnen 32 meter ner. Detta på ett område av minst  500 meter. Det tom kokade av sill i ytan till trutarnas stora glädje. Fyllde en kylbox på nolltid.

Det blev totalt 12 olika arter i dag  (Fjärsing,vitling och en simpa ochså förutom ovan nämda.) 
                                                                                
                                                                           
                                                                                  /Marran                                                                                                                                                                                                                                

5 kommentarer:

  1. Gött att den satt till slut! Grattis!

    SvaraRadera
  2. Otroligt imponerande Marran! grattis!

    Vem har egentligen flest arter i Sverige?

    SvaraRadera
  3. Tack! Det borde väl vara någon som har bortåt 100 arter tycker man. Finns ju inga riktiga listor på det i Sverige i motsats mot norge.

    SvaraRadera
  4. Jag är skeptisk, tycker man borde hört talas om den personen vid det här tillfället i så fall. Jag tror du ligger rätt bra till på den listan Marran.

    SvaraRadera