måndag 13 augusti 2012

Dagens fiske

I dag blev det en satsning efter i första hand personbästa på piggvar. Började med att fiska småsill för att ha som agn, det tog en stund innan jag hittade sillen, men sedan blev det snabbt ett femtiotal.

Det steg på en piggvar på 1005 gr ganska direkt, sedan var det mycket makrill som envisades med att hugga. Fick ett par mindre piggvarar, två havsöringar och några bottenjagande näbbisar. samt två skrubbor.

En piggvar på 900 gr och en på 800 gr följde på det. Drog sedan i väg en sväng för att försöka hitta något ställe med slätvar, men det blev ingen.

Tillbaka till piggvarsstället, nu var skrubborna i farten, fick 5- 6 st med den största på skapliga 800gr. Fick glädjande nog ochså en torsk på halvkilot som varsamt sattes tillbaka! Den första torsken jag fått därinne. Till slut sög piggvaren på 2020 gr på. 44 cm lång och fet som en gris.  Gött, nytt pers och dagen var räddad!

En riktigt kul dag där det nappade mest hela tiden.  Känns som 8-fjordar-projectet börjar ge resultat.

Fisk i dag alltså: 8 piggvarar varav två st över reg. ca 10 skrubbor, toppfisk 800 gr. 1 torsk, två havsöringar modell 800 gr. 5 näbbgäddor, ca 75 sillar och ett  runt 20 makrillar.



                                                                        

1 kommentar: