torsdag 10 januari 2013

Året som gick

Tänkte  presentera en liten summering av mitt fiskeår 2012. Det blev inte särskilt mycket fiske under året som gick, men en del höjdpunkter blev det trots allt. Ett antal nya personbästa och två st ny regarter lyfter upp fiskeåret.

Under vintern blev det främst ismete efter gädda och abborre, inga toppfiskar där, utan en abborre på  1230 gr blev den bästa fisken. Fick även några lakar på upp till 3150 gr, inga stora mao.

                                                                             
                                                                             
Lake 3150 gr
Hade också ett roligt fiske efter sik under ett par fisketurer i Göteborgs hamnområde, där årets första personbästa föll in på 510 gr.

Under den tidiga våren körde jag en satsning på vitfisk i främst Lidan och Tidan. Ville gärna höja personbästa på vitfisk.
Det blev ett par roliga fisketurer där jag fick höjt personbästa på mört, stäm, björkna, färna och sarv.
Bästa fisken där rankar jag sarven på 880 gr, en riktig turfisk.

Sarv 880 gr
Sedan följde fiske med nors som agn i de närbelägna sjöarna, fina gäddor, några gösar och skapliga abborrar blev det. Ett riktigt kul fiske där allt kan hända. Höjdpunkten blev en Lake på 4440 gr, årets första regfisk.

Lake 4440 gr
Under sommaren blev det ett gäng turer efter lax i Säveån som gav ett par fina färnor som högg på laxvobblen. De största vägde in på 2505 gr och 2640 gr och var årets andra regfiskar och personbästa såklart. Fick även ett par laxar i ån, där den största vägde skapliga 8240 gr. En gös på strax över 4 kg var ochså en fisk att minnas från den lilla ån.

Färna 2640 gr

 Lax 8240 gr
Under hösten körde jag två fisketurer efter piggvar uppe vid Orust, det gav flera piggvarar. Två regfiskar där den största vägde 2020 gr. Nytt pers där ochså. Väldigt kul fiske! Fick även en lax långt upp i Säveåsystemet vilket var riktigt skoj.

Piggvar 2020 gr

Två turer till Öresund under senhösten gav bra med bla fina rödspättor med en toppfisk på 1570 gr.  En riktig drömfisk som jag kämpat för i många år. Ett efterlängtat personbästa också såklart!

Drömfisk



Till sist blev det ett par fiskafängen på hemmasjöarna som gav ett par oväntat stora abborrar  De största vägde 1530 och 1460 gr, vilka kvalar in på andra och tredjeplats på min topplista på abborre någonsin.

Abborre 1530 gr

Summering: Ett år med  ganska få fisketillfällen (särskilt i havet)  Är dock nöjd med fiskeåret som helhet, årets fisk för min del är rödspättan på 1570 gr tätt följd av färnan  på 2640 gr.

Det har naturligtvis blivit massor med andra fiskarter i skiftande storlekar under året, men inget av någon direkt storlek Var bla nära att kroka en multe som lätt hade klarat regvikten, men den får komma nu till sommaren i stället.

9 nya personbästa och 6 regfiskar blev det under året. Ingen ny art, men har inte satsat något på det under året som gick.

Fiskeplaner för 2013 kommer snart....

/Marran

3 kommentarer:

  1. Grattis till några riktigt fina fångster!

    Ser fram emot fiskplanerna ;)

    SvaraRadera
  2. Imponerande resultat, tycker jag. Det ser ut som om du har hunnit med en hel del vid sidan av jobb, hus och familj, trots allt. Grattis, och lycka till under 2013.

    SvaraRadera