torsdag 28 april 2016

Fisket i natt med nytt pers

En uppdatering om fisket i natt med nors som agn. Det nappade på bra hela kvällen med blandade arter, abborre, gädda och gös. pillade upp en lake på 3,5 kg på pimpel ochså, men det var svårt att koncentrera sig på pimpel då det small på fiskar på flötmeterna hela tiden.

Hade inte tid att ta några kort heller,  fick koncentrera mig på håvning, avkrokning och snabb vägning av firrarna innan de returnerades.

Jag la av vid 02.00 tiden och kunde summera in 10 gäddor mellan 2 och 6,5 kg. Ett gäng abborre i mindre format, lake på 3,5 kg och tre st gösar. Gösarna vägde respektabla  6,1 kg. 6,7 kg och 7,853 kg.

Den största gösen som innebär nytt pers hade tyvärr svalt kroken och blödde kraftigt så jag beslöt mig för att behålla den.  En extremt tjock och grov fisk på endast 83 cm.

Gösbeståndet i sjön (flera har nog listat ut vilken :) ) bygger på utsättningar. Konstigt nog verkar gösen inte klara av att fortplanta sig i sjön. Kan eventuellt vara så att det rikliga beståndet av nors betar av gösynglen alldeles för effektivt.

Har riktigt ont i armarna i dag efter alla drillningar, men det är det värt!


                                                                       


/Marran

4 kommentarer:

  1. Vilket as! Fasen vad grymt!

    SvaraRadera
  2. Fantastisk fisk!! Lyfter på hatten ;)

    SvaraRadera
  3. Synd att FVO inte får sätta ut gösyngel längre p gr a oro för att gösen skall äta upp laxungarna har länsstyrelsen beslutat. Samma länsstyrelse håller på att byråkratisera och försena Sportfiske-förbundets försök att få laxungarna att simma vid sidan av kraftverksturbinerna i Jonsered. Sannolikt tar gösarna högst en tiondels promille av laxungarna medan kraftverket hackar i sönder minst 95%.

    Passa på att njuta av de sista gösarna!

    SvaraRadera