onsdag 29 september 2010

Drömmen blev sann!

Åkte som planerat ner och testade efter Ryggstrimmig Pelamid i dag. Körde trolling, ett spö laddat med en Viking Herring, på det andra spöt satt det en vobbler med tre upphängare knuten på 0,80 lina ovanför.
Hade knappt hunnit börja föränn det sög till något fruktansvärt i vobblerspöt. Efter en grotesk fight kan jag håva en Bonito på ca 1,534 kg. Boniton satt på en upphängare, det enda som var kvar av tacklet....
                                                              
Körde sedan med endast en upphängare framför en vobbler på båda spöna.

Efter en stund sög det på en bit på 1249 gram, otroligt stark fisk, vilken kamp! Fortsatte att trolla men nu började det hända grejjor i ytan. Vattnet kokade av bonitos som jagade någonting, ibland rena luftsprång! Ena stunden var dom bredvid båten för att  1 minut senare dyka upp flera hundra meter bort. Det var som taget ur en film från varmare breddgrader. Testade att kasta med en Herring in i "koken" men det blev inget konstigt nog.

Fick en Bonito till på vobblern efter ett tag,(1399 gr) följt av ytterligare en som visade sig vara dagens största på 1548 gr. (vägd på krönt våg)

Missade sedan två st, den ena tog på en Herring när jag kastade in i ett kok, slirbromsen  ylade som en galen Iller, men krokfästet lossnade.

Otroligt häftigt fiske! Helt klart starkare än Makrill i motsvarande viktklass. Fick alltså totalt 4 st Bonitos i dag, la ner fisket redan kl 14.00 då jag var mer än nöjd med art nummer 71 och reg nummer 22.

Fiskarna hade väldigt hård käft och mycket vassa tänder, så det gäller att ha rejäla krokar och linor. Om det nu ev mot förmodan är någon som är sugen på att testa, he-he.

Tänkte anmäla min största Bonito som Svenskt rekord då jag inte sett att det finns någon  anmäld till sportfiskarna ännu. Antagligen så är det fler och större fiskar på gång att anmälas, och större kommer tas de närmast dagarna.                                               

Bilder kommer senare.

MVH/Marran

                                                                        

2 kommentarer: